ARRAK Arkkitehdit

1976 -

ARRAK Arkkitehdit

ARRAK Arkkitehdit Kiiskilä Rautiola Rautiola Oy tarjonnut arkkitehtipalveluita menestyksekkäästi perustamisvuodesta 1976 saakka. ARRAK Arkkitehdit Kiiskilä Rautiola Rautiola Oy:n toimitusjohtajana toimii arkkitehti Hannu Kiiskilä ja tytäryhtiö ARRAK Arkkitehdit Commercial:in toimitusjohtajana arkkitehti Esko Rautiola, molempien yhtiöiden hallituksen puheenjohtajana toimii professori, arkkitehti Matti Rautiola.

ARRAK Arkkitehdit Kiiskilä Rautiola Rautiola Oy on julkisten kohteiden, liikerakennusten ja asuinrakennusten suunnitteluun, peruskorjaukseen ja vaativaan suojelurakennusten korjausrakentamiseen sekä aluesuunnitteluun erikoistunut arkkitehtitoimisto. ARRAK Arkkitehtien tunnetuimpia töitä ovat mm. Vaalimaan Tulli ja Raja-asema laajennuksineen, Helsingin kaupungin asuntotuotanto-toimisto ATT:n Viikin SUNH-energiansäästöprojekti, Porvoon Taidetalon peruskorjaus, liikekeskus ja jokirannan asuinalue. Työn alla on tällä hetkellä Kasarmikatu 25:ssä sijaitsevan arvokiinteistön peruskorjaus Helsingin keskustassa. Toimiston työt ovat saaneet kansainvälistä ja kotimaista huomiota alan lehdistössä ja kirjallisuudessa.

ARRAK Arkkitehdit laajensi toimintaansa vuonna 2009 ostamalla Arkkitehtitoimisto Max Tenhunen Oy:n liiketoiminnan tytäryhtiö Commercial:in toiminnaksi. Liiketoimintakaupan taustalla oli pitkä yhteistyö arkkitehti Max Tenhusen kanssa. ARRAK Arkkitehdit Commercial Oy on siten päivittäisliikerakentamisen ja asuntosuunnittelun osaaja. Osaaminen kattaa myös kaupan suuryksiköiden, logistiikkarakennusten, pysäköintilaitosten ja toimipaikkojen sekä liike- ja toimistotilojen muutosten ja korjausten suunnittelun. Näistä esimerkkeinä ovat mm. Viikin ja Itäkeskuksen Prisma -kauppakeskukset sekä SOK:n pääkonttori ässäkeskus ja SR1-suojeltu KOy Vallilan Toimiston viimeaikaiset muutosperuskorjaustyöt Helsingin Vallilassa.

Yrityksessämme on työntekijöitä 14-20 henkilöä sekä mahdollisuus laajentua yhteistyökumppaneiden kanssa. Olemme ylpeitä laaja-alaisesta ammattitaidostamme, jota vuosien kokemus ja monipuoliset osaajat kartuttavat. Arkkitehtisuunnittelun lisäksi palveluihimme kuuluu myös kehityshankkeiden suunnittelu, 3d-visualisoinnit, virtuaalimallit, sisustus- ja tilasuunnittelu ja rakennushistoriaselvitystyöt.

ARRAK Arkkitehdit

ATL Arkkitehtitoimistojen liitto

Sijainti: Pursimiehenkatu 6C 5Krs, 00150 Helsinki

Osakkaat: Hannu Kiiskilä, Esko Rautiola, Matti Rautiola

Suunnittelijat: Hannu Kiiskilä SAFA, Esko Rautiola SAFA, Matti Rautiola SAFA, Negin Armioun SAFA, Marina Basdekis SAFA TCG, Kimmo Karkkunen SAFA, Sirpa Laaninen SIO, Frans Lybeck, Aki Sahrman (AMK) RIA, Timo Similä SAFA, Johanna Sipiläinen SAFA, Léa Trouvé SAFAKuvat: ARRAK Arkkitehdit ja LAB Arkkitehdit / Kööpenhamina excursio